Άννα Ροκόφυλλου : Τολμάμε...αλλάζουμε...προχωράμε
Η σελίδα ενημερώθηκε στις 17:04, 18 Σεπτεμβρίου 2009

Οι εκτιμήσεις της για τις πολιτικές εξελίξεις, εχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον...
 
Για την ομιλία Γεωργίου Παπανδρέου στην ΔΕΘ λέει...
''Απολύτως θετικά κατά γενική ομολογία τα σχόλια για την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου στη ΔΕΘ. Η υπεροχή του σε όλα τα σημεία, ξεκάθαρη. Τόσο η ομιλία του, όσο και η χθεσινή συνέντευξη τύπου, υπήρξαν καλά τεκμηριωμένες διακηρύξεις των θέσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για τα κρίσιμα ζητήματα και των τρόπων, με τους οποίους θα τις κάνουμε πράξη.

 

Και ξαφνικά, επειδή τα επιχειρήματα των λοιπών παρατάξεων στέρεψαν, ξεκίνησε η πολεμική ενάντια στο σχέδιο των 100 ημερών. Παρόλο που είναι.

. Η μόνη πρόταση πολιτικής που περιλαμβάνει μέτρα για την προστασία των χαμηλών εισοδημάτων και ουσιαστική στήριξη των αδυνάτων.
. Ο μόνος ωφέλιμος, εναλλακτικός δρόμος με «σκαλοπάτια εισόδου» στη φάση της ανάπτυξης τη στήριξη του πραγματικού εισοδήματος, την προστασία του δανειολήπτη και την καταπολέμηση της ακρίβειας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την τόνωση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων και την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Και συμπληρώνω. το μεγαλύτερο πλήγμα που δέχθηκε η ΝΔ από την παρουσία του Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ είναι ότι απεδείχθη εκείνο που κατηγορηματικά διέψευδαν και παρουσίαζαν ως εξωπραγματικό. Απεδείχθη ότι πέρα από τα οδυνηρά αντικοινωνικά μέτρα της ΝΔ, υπάρχει εναλλακτική. Υπάρχει και άλλος τρόπος. Υπάρχει η αισιόδοξη λογική, που στον αντίποδα της λιτότητας βλέπει το νοικοκύρεμα της δημόσιας σπατάλης, την τόνωση των εισοδημάτων και την αναθέρμανση της αγοράς. Βάζει σε πρώτη μοίρα τον πολίτη, τις ανάγκες και την ποιότητα της ζωής του...''

-Για την εξυγίανση της πολιτικής ζωής και την πρόθεση κ Παπανδρέου για αυτό υποστηρίζει...

''Ξεκάθαρα αποδεικνύεται η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου να εξυγιάνει την πολιτική ζωή του τόπου και να διακόψει κάθε τύπου «εξαρτήσεις» από συμφέροντα και αξιώματα. Η προειδοποίησή του στη χθεσινή ομιλία, στην Τρίπολη, είναι σαφής. Δεν υπάρχουν διαφορετικά μέτρα και σταθμά για την αξιολόγηση των στελεχών, κανένας δεν θα χρησιμοποιηθεί σε θέση που κατείχε ως τώρα, καμία θέση δεν είναι εκ των προτέρων «μοιρασμένη».

 

-Όλοι κρινόμαστε από το μηδέν και κρινόμαστε εξίσου, γιατί μόνο έτσι μπορεί η ελληνική κοινωνία να αλλάξει. Μόνο έτσι μπορούν να αλλάξουν οι δυσανάλογοι συσχετισμοί του πελατειακού συστήματος που άνθισε οργιωδώς επί Νέας Δημοκρατίας.
Αυτό δε θέλουμε όλοι;
Το χθεσινό χειροκρότημα αυτό δείχνει. Θέλουμε ισότητα, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Θέλουμε να αλλάξει και το πολιτικό σκηνικό - πεδίο δράσης την τελευταία πενταετία για ολίγους, ημέτερους, κολλητούς και κουμπάρους. Θέλουμε η χώρα να μην είναι όμηρος κανενός, και κανενός συμφέροντος!


-Για την σημασία των εκλογών της 4/10/2009  λέει...

Ένα είναι το ουσιαστικό δίλημμα των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου: Συνέχεια της παρακμής ή εθνική ανάταση;

Πιστεύω η απάντηση, θα είναι δυνατή και αποφασιστική. Η ζυγαριά γέρνει ξεκάθαρα προς το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η αποτυχία της κυβέρνησης της ΝΔ κάνει τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα πιο φωτεινά, πιο καθαρά, πιο πολύτιμα. Εμείς έχουμε αξίες, στις οποίες πιστεύουμε. Έχουμε σταθερό προσανατολισμό την κοινωνική δικαιοσύνη. Βλέπουμε με ανθρωπιά τα σημερινά προβλήματα, γι' αυτό προτείνουμε ανθρώπινες λύσεις.

Αυτό όμως, δε σημαίνει πως δεν αγωνιζόμαστε. Όπως τονίστηκε επανειλημμένα εχθές, στο Εθνικό Συμβούλιο του Κινήματός μας, δε φτάνει να ξέρουμε ότι είμαστε καλύτεροι. Πρέπει να παίρνουμε το λόγο, να προβάλλουμε και να υπερασπιζόμαστε την ποιότητά μας με επιχειρήματα. Ο αγώνας σταματάει μόλις κλείσει η κάλπη και είναι υποχρέωση όλων μας, μέχρι εκείνη τι στιγμή, να μεταφέρουμε τα μηνύματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. σε κάθε πολίτη.

 
 Έφτασε η ώρα να πάει η Ελλάδα μπροστά. Οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Έχουν ανάγκη την ελπίδα, την προοπτική και τη δικαιοσύνη που μόνο μια νέα ενότητα μπορεί να προσφέρει. Η νέα ενότητα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σε αυτή την πορεία το Κίνημά μας έχει σήμερα μαζί του όλους τους Έλληνες. Τους αγωνιστές, τα μέλη, τη νεολαία του. Όλους όσους ακόμα και στα δύσκολα πίστεψαν στις αξίες και τους στόχους μας. Σε αυτή την πορεία, μας δυναμώνει πάνω απ' όλα το θάρρος να λέμε ΟΧΙ σε ότι πληγώνει την Ελλάδα. Λέμε όχι στη διαφθορά, όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος, όχι στην πελατειακή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες, όχι στα κατεστημένα, όχι στην καταπίεση των αδυνάτων, όχι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που βούλιαξαν τον Τόπο στην ανασφάλεια.

Και αυτή τη φορά, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τιμά, με μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Α' Αθήνας. Ο αγώνας ξεκινά σήμερα, λίγες ημέρες πριν από τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης. Θα είναι δύσκολος και σκληρός. Οφείλουμε όμως να τα δώσουμε όλα και θα το κάνουμε. Όλοι μαζί, συστρατευόμαστε με στόχο μια άλλη Ελλάδα ασφάλειας, αισιοδοξίας και ίσων ευκαιριών για όλους. Την Ελλάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ."