ΑΘΗΝΑ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ: Γοητεία! Εμπνευση! Αποτέλεσμα....

Η σελίδα ενημερώθηκε στις 08:56, 4 Φεβρουαρίου 2010

Η Αθηνά Παπαβασιλείου γεννήθηκε και έζησε τα πρώιμα χρόνια της  στο εξωτερικό.

Στην συνέχεια μετοίκισε στην Θεσσαλονίκη, όπου συνεχίζει και ολοκληρώνει τις σπουδές της στο τμήμα εφαρμοσμένων τεχνών με αντικείμενο την αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου.

Παράλληλα με τον βασικό κορμό σπουδών,  σπούδασε εικαστικές τέχνες (ζωγραφική & φωτογραφία), Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων - marketing.
Δέχτηκε έντονες επιρροές όσο ζούσε στο εξωτερικό από το αρχιτεκτονικό κίνημα BAUHAUS, ερχομένη στην Ελλάδα, επηρεάζεται από την τοπική και  μεσογειακή  αρχιτεκτονική.

Στον εικαστικό τομέα συμμετείχε σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις (φωτογραφίας  και  ζωγραφικής).
Είναι μέλος  της Ε.Δ.Ι.Β.Ε. (Ένωση Διακοσμητών Βορείου Ελλάδος) και του Σ.Ζ.Θ.Β.Ε. (Σύλλογος ζωγράφων
Θεσσαλονίκης & Β Ελλάδας) ,όπου διατέλεσε επί ετών μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η εταιρία της  "γραμμική α" εδρεύει στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

Καλύπτει όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας και όχι μόνο.

Ειδικεύεται  στην ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ διαρρύθμιση και ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ κατοικιών και επαγγελματικού - εμπορικού χώρου.
Στόχος της  είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία χώρων υψηλής αισθητικής, σε συνδυασμό με την ορθή αξιοποίηση του χώρου σας και την επίλυση εργονομικών θεμάτων.


*** Ποιός είναι ο ρόλος του Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και διακόσμησης ενός χώρου, σήμερα;

 

Ο ρόλος του Αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και διακόσμησης ενός χώρου, σήμερα είναι πολυσήμαντος και πολυδιάστατος.  Αφετηρία ενός project τις περισσότερες  φορές είναι η αρχική ιδέα-σύλληψη  του έργου, σε συνάρτηση πολλαπλών παραγόντων.

Στόχος μας είναι η δημιουργία  χώρων  αισθητικά άρτιων,  που να είναι  ταυτόχρονα φιλικοί και ευχάριστοι   στον χρηστή χωρίς φυσικά να παραβλέπουμε θέματα πιο πρακτικά     όπως  την εργονομία  και λειτουργικότητα  του χώρου.

 

*** Πως κρίνεται το..''πρίν'' και το..''μετά'' σε ενα χωρο που κάνετε τις δικές σας παρεμβάσεις;

 

Είναι κάτι που με συναρπάζει. είναι στα αλήθεια εντυπωσιακή  η μεταμόρφωση ενός ¨πριν¨ χώρου  σε    έναν ¨μετά¨ χώρο.

Με την παρέμβαση μας δίνουμε νέα πνοή και νέα  οντότητα στο χώρο.

Την διαδικασία της ¨ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ¨ την χαιρόμαστε ιδιαιτέρα τόσο  εμείς όσο και ο ιδιοκτήτης του έργου...   

 
*** Ποια είναι τα κύρια στοιχεία που συνθέτουν την δουλειά σας, για να πετυχαίνετε πάντοτε το καλύτερο αποτέλεσμα;

 

Η ΤΡΕΛΑ ΜΑΣ!..

Τα συστατικά της επιτυχίας μας είναι λίγα και απλά πράγματα όπως  η τρελά μας για δημιουργία και η σκληρή δουλειά.

 Επίσης σημαντικό είναι να ¨αφουγκραστούμε¨   τις επιθυμίες και ανάγκες των ιδιόκτητων του έργου, όταν πρόκειται για κατοικία.

Στον επαγγελτικό χώρο τα πράγματα διαφοροποιούνται  αρκετά,  μια και στόχος της εκάστοτε   επιχείρησης είναι η   ¨εμπορική¨ επιτυχία της, συνεπώς το μέλημα μας εδώ είναι να δημιουργήσουμε χώρους αισθητικά ελκυστικούς και ταυτόχρονα να εφαρμόσουμε ότι έχει να κάνει με το σύγχρονο marketing.


***Θεωρείτε σημαντικό οτι στην σημερινή εξέλιξη ο μέσος Ελληνας επιζητεί την βελτίωση αισθητικής σε ενα χώρο του;

 Αναμφισβήτητα ναι!

Άλλωστε η  αισθητική αναζήτηση του ανθρώπου δεν είναι κάτι το τωρινό.

Από την μακρινή ιστορία του  τον παρατηρούμε να «αγωνίζεται» για την αισθητική βελτίωση  του χώρου  του και να το εκφράζει μέσα από διάφορες μορφές τέχνης, όπως τις  αρχέγονες τοιχογραφίες των σπηλαίων μέχρι και το κορυφαίο ανθρώπινο δημιούργημα τα γλυπτά του Παρθενώνα.

.Τα χρόνια πέρασαν, οι εποχές άλλαξαν, η αισθητική οπτική επίσης .

Αυτό που παρέμεινε ίδιο και αμετάβλητο  είναι  το ενδιαφέρον του ανθρώπου να επιζητεί χώρους  αισθητικά εκλεπτυσμένους   που προάγων το ευ ζην.   

 

 ***Ποιές είναι οι κύριες δομές στην επαγγελματική σας πρόταση και πως κρίνεται τα αποτελεσματα της; 

 

Τα έργα που αναλαμβάνουμε τα διακρίνω  σε δύο βασικές  κατηγορίες:

(α) ιδιωτικοί χώροι (κατοικίες)

(β) επαγγελματικοί χώροι

 Έτσι ανάλογα με τον  χαρακτήρα του έργου το αντιμετωπίζουμε. κάπου εδώ εμπλέκεται και  η ψυχολογία του χώρου και το marketing (όταν έχουμε να κάνουμε με επαγγελματικό χώρο).

Γενικά αυτό που κάνουμε είναι η σε βάθος  διερεύνηση των αναγκών του έργου που σε συνδυασμό με την  εμπειρία και κατάρτιση μας πετυχαίνουμε πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα.....


***Είσθε ικανοποιημένη οτι βρίσκεσθε σε μια πόλη την Θεσ/νίκη, που πάντοτε διακρίνεται στην πρωτοπορία των πολιτιστικών ιδεών και τα πόσο η τέχνη σας βοηθά να αφουγκράζεσθε καλύτερες ιδέες πάνω στην δουλειά σας;

 

Θα μπορούσα να πω ναι.

Αν και ο δημιουργικός ίστρος έχει να κάνει γενικά με τις προσλαμβάνουσες μας που στις μέρες μας, την εποχή της πολύπληροφόρησης   ξεπερνά  όρια, φραγμούς  και σύνορα.  

Αυτό που θα μπορούσα να πω με σιγουριά για την Θεσσαλονίκη  μας,  είναι ότι ευτυχώς ακόμα είναι μια ανθρωποκεντρική πόλη. αυτό και μόνο μοιάζει με ευλογία.