Κατερίνα Μπατζελή - Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Η σελίδα ενημερώθηκε στις 08:24, 11 Ιανουαρίου 2010

Γεννήθηκε το 1958 στο Ηράκλειο Αττικής. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών.
Είναι σύμβουλος της Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Αγροτικών Συνεταιριστικών Ενώσεων (ΓΕΣΑΣΕ). Ως εκπρόσωπος τους συμμετέχει στην επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης του Γ' ΚΠΣ καθώς και στην επιτροπή παρακολούθησης του Γ' ΚΠΣ. Είναι επίσης συμβουλος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) σε ζητήματα που αφορούν στη συγκρότηση και την ενεργοποίηση της καθώς και σύμβουλος αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων σε θέματα πολιτικής τροφίμων. Από το 1993 ως το 1996 ήταν γενική γραμματέας διεθνών σχέσεων και ευρωπαϊκών θεμάτων του Υπουργείου Γεωργίας. Από το 1989 ως το 1992 ήταν μέλος του γραφείου της Ελληνίδας Επιτρόπου της Ευρωπαϊκης Επιτροπής. Από το 1983 ως το 1989 ήταν επιστημονική συνεργάτης της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Είναι αντιπρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ).
Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά.Η Κατερίνα Μπατζελή φαίνεται ν' αναγνωρίζει την αξία του αγρότη και τη θεμελιώδη προσφορά του στη ζωή και την κοινωνία, και είδε το υψηλό της λειτούργημα σαν ευκαιρία να τον ανακουφίσει! Κι όταν αγαπάει κανείς τους ανθρώπους που τάχθηκε να υπηρετήσει είναι επόμενο να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του και να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επιτύχει το στόχο του. Επιπλέον, σα γυναίκα που είναι, μπορεί ν' αποδειχτεί η πιο στοργική μάνα για τους αγρότες...