Κέντρο Υγείας Σερβίων : Μεγάλη η συμβολή τουΗ σελίδα ενημερώθηκε στις 11:11, 24 Ιουλίου 2009

Το Κέντρο Υγείας Σερβίων αποτελεί σημείο αναφοράς και η συμβολή του, στην Πρωτοβάθμια Ιατρική Περίθαλψη της περιοχής μας, είναι τεράστια...
Τα Κέντρο Υγείας έχει ως στόχο:
.
Την παροχή ισότιμης πρωτοβάθμιας περίθαλψης ιατρικής και οδοντιατρικής στο σύνολο του πληθυσμού της περιοχής ευθύνης τους.
.
Την μεταφορά των αρρώστων με ασθενοφόρο ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο, σε έκτακτες περιπτώσεις στο κέντρο υγείας ή στο νοσοκομείο και την παροχή πρώτων βοηθειών και νοσηλεία έως τη μεταφορά των αρρώστων στο νοσοκομείο.
.
Τη νοσηλεία και παρακολούθηση αρρώστων που βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης ή μετά την έξοδό τους από το νοσοκομείο.
.
Την άσκηση προληπτικής ιατρικής και υγειονομική διαφώτιση του πληθυσμού.
.
Τον οικογενειακό προγραμματισμό.
.
Την άσκηση προληπτικής και θεραπευτικής οδοντιατρικής περίθαλψης.
.
Την ιατρική της εργασίας και τη σχολική υγιεινή.
.
Την παροχή φαρμάκων σε δικαιούχους, αν δεν λειτουργεί φαρμακείο στην περιοχή του κέντρου υγείας.
.
Την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας.

Καθημερινά το Κέντρο Υγείας Σερβίων, το επισκέπτεται πολύ κόσμος, για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.Σύμφωνα με τους ιθύνοντες του Κ.Υ Σερβίων, πρέπει η κοινή γνώμη της περιοχής να καταλάβει οτι το Κ.Υ δεν είναι...''νοσοκομείο'', ωστε με το παραμικρό να συνωστίζονται, μια και οι δυνατότητες του είναι ''οριακές'' και είναι λάθος εκτίμηση των πολιτών οτι το Κ.Υ μπορεί να αντιμετωπίσει ολες τις περιπτώσεις ασθενείας και νοσηλείας...

Τα κυριότερα προβλήματα στο Κέντρο Υγείας Σερβίων είναι η έλλειψη προσωπικού, στις ειδικότητες που εχει και το γεγονός, οτι δεν είχε ποτέ ''πλήρη'' επάνδρωση νοσηλευτικού προσωπικού.