Πολιτιστικός Σύλλογος ΑυλώνΗ σελίδα ενημερώθηκε στις 11:06, 10 Μαϊου 2009

Πολύ σημαντικές είναι οι δραστηριότητες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλών, με συνεχείς πρωτοβουλίες, που αναδεικνύουν την πολιτιστική δραστηριότητα στο Δ.Δ Αυλών και ταυτόχρονα την προβολή του χωριού.

Σε ετήσιο απολογισμό, πολλές είναι πρωτοβουλίες του φορέα αυτού και ιδιαιτερα επιτυχής, κρίνεται η οργάνωση του 1ου Ανταμωμα ΑΥΛΩΝ, που εγινε τον Αύγουστο του 2008, με την συναντηση των απανταχού Αυλιωτών και το μεγάλο χορό με ζωντανή μουσική, που εγινε στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου....
Ετσι, για πρώτη φορά,  πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2008 μουσικοχορευτική λαϊκή βραδιά, με μεγάλη συμμετοχή από τους χωριανούς μας και όχι μόνο. Έτσι καθιερώθηκε κάθε χρόνο, τον Αύγουστο ,στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, το Πανηγύρι - Αντάμωμα, των Απανταχού Αυλιωτών, με ζωντανή μουσική, φαγοπότι, κληρώσεις δώρων και φυσικά πολύ χορό!
  Σκοποί του Συλλόγου σύμφωνα με το καταστατικό του είναι:

  α) Η διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων για τη διατήρηση των παραδόσεων του χωριού, η προβολή του, όπως και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των Αυλιωτών, οπουδήποτε και αν αυτοί κατοικούν.

  β) Η περαιτέρω ανάπτυξη και διοργάνωση δραστηριοτήτων στο χώρο του, για να γίνει χρηστικός στους Αυλιώτες όλων των ηλικιών, η δημιουργία μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, η εκτέλεση γενικά κάθε έργου, που θα βοηθούσε στον εξωραϊσμό του χωριού.
Δραστηριότητες
  Οι Αποκριάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλόγου Αυλών, εχουν πάντα μεγάλη επιτυχία, διακρίνονται για την πρωτοτυπία των εμφανιζόμενων παραστάσεων και η συμμετοχή του κόσμου, στο Αποκριάτικο γλέντι είναι πολύ μεγάλη... Να υπογραμμισθεί η μεγάλη χαρά στην Αποκριάτικη συμμετοχή του κόσμου και στην παρέλαση των αρμάτων... Και φέτος, οι αποκριάτικες εκπλήξεις θα είναι μεγάλες και για μια ακόμη φορά, η συνεισφορά του Πολιτιστικού-Μορφωτικού Συλλογου Αυλών στα Πολιτιστικά δρώμενα του Δημοτικού μας Διαμερίσματος, θα είναι μεγάλη και υποδειγματική...
To 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ 2009 ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ στην παρέλαση του Σερβιώτικου Καρναβαλιού 2009, ηταν το άρμα που παρουσίασε ο Πολιτιστικός-Μορφωτικός Σύλλογος Αυλών... Με μεγάλη συμμετοχή και με εντονη προετοιμασία, εργάστηκαν και παρουσίασαν το αρμα ''Αυλεντία'', μια Βενετσιάνικη Γόνδολα, με επιμελημένη..κατασκευή και σχεδίαση. Οι εντυπώσεις στην παρέλαση ηταν οι καλυτερες για το Αυλιώτικο άρμα και ολα αυτά, επιπραβεύουν τις γόνιμες πρωτοβουλίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλών, για την πολιτιστική ανάπτυξη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αυλών...

ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

  Η δημιουργία χορευτικών τμημάτων αποτέλεσε πρώτη προτεραιότητα για τον Σύλλογο από την ίδρυση του. Σήμερα διαθέτει χορευτικά τμήματα στα οποία συμμετέχουν παιδιά, έφηβοι και ενήλικες.

Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί απ’ όλες τις περιοχές της Ελλάδας, με ιδιαίτερη έμφαση στους Μακεδονικούς και Ποντιακούς χορούς.
Οι χορευτές μας συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του συλλόγου μας(Εορτές - Αντάμωμα).

Χοροδιδάσκαλος των τμημάτων είναι η κα Αγοραστού Θεοδώρα.
  Το Συμβούλιο του Συλλόγου:
Πρόεδρος: Γαλογαύρος Φώτιος
Αντιπρόεδρος: Τουργαΐδου Μελίνα 
  Γραμματέας: Δεληκωστίδης Ιωάννης 
  Ταμίας: Τελιόπουλος Θωμάς
Μέλος: Βαντζίδου Άννα
Πολιτιστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Αυλών

ΑΥΛΕΣ ΣΕΡΒΙΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ

Τ.Θ. 63

Τ.Κ. 50500

e-mail:   politistikos@avles.gr

web:        http://www.avles.gr